Įspūdingo bokšto, kuris dar nebaigtas statyti, nuotraukos privertė internautus krizenti, juolab, kad kitas su žiniasklaida susijęs Pekino statinys - Kinijos centrinės televizijos (CCTV) būstinė - yra pramintas "Didžiosiomis apatinėmis kelnėmis".

Tačiau kai kurie komentarai apie Komunistų partijos leidinio naujuosius namus sugebėjo prasprūsti per cenzūros sietą.

"Be abejo, nacionalinis ruporas turi būti įspūdingas", - rašo vienas vartotojas socialiniame tinkle "Sina Weibo", panašiame į "Twitter".

"Panašu, kad "People's Daily" atsistos - yra vilties Kinijos svajonei", - sarkastiškai komentavo kitas, turėdamas omenyje vieną politinį šūkį, kuris buvo dažnai skelbiamas pastaraisiais mėnesiais, siekiant paskatinti nacionalinį pasididžiavimą ir šalies atsinaujinimą.

Tačiau mėginant atlikti paiešką "Sina Weibo" tinkle pagal raktinius žodžius "People's Daily" ir "pastatas", kompiuterio ekrane pasirodydavo pranešimas, kuris paprastai reiškia, kad tokia paieška yra blokuojama: "Pagal galiojančius įstatymus, tvarką ir politiką paieškos rezultatai negali būti rodomi."

"People's Daily" yra oficialus Kinijos valdančiosios partijos ruporas, o didžiulis valstybinės propagandos ir cenzūros aparatas griežtai kontroliuoja spaudą, internetą ir visus kitus informacijos kanalus.