Bendrovė skelbia, kad remiantis preliminariais duomenimis, jos Pekino padalinio kuriama vakcina saugiai paskatino koronaviruso antikūnų gamybą visiems 1120-čiai tyrime dalyvavusių žmonių, kuriems buvo suleista šios vakcinos.

Anksčiau šį mėnesį Kinijos žiniasklaida taip pat skelbė, kad CNBG pranešė, jog dar viena vakcina, kurią išbando kompanijos padalinys Uhane, taip pat, remiantis preliminariais duomenimis, paskatino antikūnų gamybą dideliam skaičiui bandymų dalyvių.

Su Kinijos valstybine korporacija „National Pharmaceutical Group“ siejama bendrovė CNBG anksčiau šią savaitę pranešė, kad gavo leidimą atlikti trečią ir paskutinė vakcinos tyrimų stadiją Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Tačiau bendrovė nepatikslino, kokia būtent vakcina bus tiriama UAE.

Kinijos žiniasklaida skelbia, kad šalyje iš viso kuriamos iš karto aštuonios vakcinos nuo koronaviruso ir šiuo požiūriu šalis pirmauja pasaulyje. Tačiau kol kas nė viena pasaulyje kuriama vakcina nepasiekė trečiosios stadijos: joje dalyvauti turi tūkstančiai žmonių, o pats bandymas turi vykti šalyje, kur virusas yra plačiai paplitęs, t.y., jo natūralioje aplinkoje.