Interneto svetainės „Global News“ žurnalistai pirmadienį buvo Kanados lėktuve, skridusiame netoli Kinijos krantų, ir nufilmavo šį incidentą.

Kanados ginkluotųjų pajėgų lėktuvas buvo perimtas „agresyviu būdu“, „Global News“ sakė Kanados oro pajėgų vadas Iainas Huddlestonas.

„Tai agresyvumo didinimas, kuris tikrai netikėtas ir nereikalingas mūsų vykdomos misijos kontekste“, – sakė jis.

Vienas lėktuvas, ginkluotas raketomis „oras-oras“, agresyviai visai šalia skraidė pirmyn atgal ir dėl to Kanados lėktuvas atsidūrė jo aklojoje zonoje, teigė kariai ir skrydyje dalyvavusi „Global News“ filmavimo grupė.

„Man neramu, kai jie taip daro. Tokio pobūdžio sąveikos yra rizikingesnės, todėl norėtume jų kiek įmanoma labiau vengti. Mes registruojame tokius dalykus per vadovavimo grandinę kartu su surinktais įrodymais ir tada leidžiame įsitraukti mūsų diplomatinėms agentūroms“, – sakė I. Huddlestonas.

Gynybos ministras Billas Blairas sakė, kad dėl artimo susitikimo Kanados lėktuvui kilo didelis pavojus, pranešė Kanados transliuotojas CBC.

„Esu labai susirūpinęs dėl neprofesionalaus būdo, kuriuo tai buvo padaryta, – sakė B. Blairas. – Atvirai kalbant, tai buvo pavojinga ir neapgalvota. Toks elgesys niekada nėra priimtinas, ir mes pareikšime tai Kinijos Liaudies Respublikai pačiu priimtiniausiu būdu“.

Kinijos ir Kanados santykiai yra įtempti – gegužės mėnesį abi šalys išsiuntė po diplomatą, kilus ginčui dėl įtarimų, kad Pekinas siekė įbauginti įstatymų leidėją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)