„Kinijos liaudies išlaisvinimo armija visada yra labai budri ir imsis visų būtinų priemonių, kad ryžtingai sutriuškintų „Taivano nepriklausomybės“ pastangas, kad ir kaip jos pasireikštų“, – sakoma Gynybos ministerijos atstovo Zhang Xiaogango pranešime.

Zhang Xiaogangas apkaltino Taivano valdančiąją Demokratų pažangos partiją perkant ginklus iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir stumiant salą „pavojingų karo sąlygų link“.

Klestintį demokratišką Taivana, turintį 23 mln. gyventojų, nuo komunistų valdomos Kinijos skiria vos 180 kilometrų sąsiauris. Kinija ne kartą pažadėjo atgauti salą, prireikus ir jėga.

Šeštadienį vyksiančius Taivano prezidento rinkimus atidžiai stebi visas pasaulis, nes laimėtojas vadovaus strategiškai svarbiai salai, pagrindinei gyvybiškai svarbių puslaidininkių gamintojai, ir jos ryšiams su vis labiau įsitvirtinančia Kinija. Pastaraisiais metais Pekinas beveik kasdien siunčia prie Taivano karo lėktuvus ir laivus, provokuodamas ir siekdamas įbauginti. Rinkimams artėjant, daugybė Kinijos oro balionų kirto skiriamąją liniją Taivano sąsiauryje, Taipėjus tai vadino mėginimu kištis į balsavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją