Pastaraisiais metais ryšiai tarp Pekino ir Maskvos išliko šilti, Kinijai atsisakius pasisakyti prieš plačiai pasmerktą Rusijos visapusišką invaziją į kaimyninę Ukrainą. Kinija ir Rusija yra strateginės sąjungininkės – abi pusės dažnai giriasi „limitų nevaržoma“ tarpusavio partneryste ir bendradarbiavimu ekonominėje bei karinėje srityse.

„Rusijos gynybos ministro (Sergejaus) Šoigu ir Baltarusijos gynybos ministro (Viktoro) Chrenino kvietimu rugpjūčio 14–19 dienomis valstybės patarėjas ir gynybos ministras Li Shangfu vyks į Rusiją dalyvauti 11-ojoje Maskvos Tarptautinio saugumo konferencijoje ir lankysis Baltarusijoje“, – pareiškė Kinijos gynybos ministerijos atstovas.

Anot atstovo, Li Shangfu Rusijoje, be kita ko, pasakys kalbą tarptautiniame saugumo forume ir surengs susitikimus su Rusijos ir kitų šalių gynybos departamentų vadovais.

Praėjusį mėnesį Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas nurodė, kad Kremliaus šeimininkas spalį planuoja apsilankyti Kinijoje. Kovą su valstybiniu vizitu Maskvoje jau viešėjo Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją