Džangas Jue (52 m.) sako, kad 220 aukštų 838 metrų aukščio pastatas Čangšoje bus pirmasis, pastatytas iš gamykloje pagamintų dalių, pasitelkus konstruktorių techniką.

Prieš 838 metrų būsimą statinį praktiškai nublanksta dangoraižis Burj al Kalifa Dubajuje, bet kinų magnatui tai ne riba – jis jau galvoja apie beveik dviejų kilometrų aukščio statinį.

Dž. Jue praturtėjo iš pradžių iš garo katilų gamybos, vėliau – iš oro kondicionavimo sistemų pardavimų biurams, oro uostams ir kitiems visuomeninės paskirtiems pastatams. Galiausiai po 2008 m. Sičuane įvykusio žemės drebėjimo nukreipė dėmesį į statybas.

Inžinieriai dangoraižiui pagamino metalines sijas, kurias galima masiškai gaminti gamyklose ir greitai sunerti (kaip „Meccano“ konstruktorius). Tokiems statiniams bus nebaisūs net žemės drebėjimai.

Pastato dalis gamina dviejose gamyklose ir atgabena į statybų vietą. Teoriškai statinį iš dalių galima sukonstruoti bet kur.

„Įprastos statybos chaotiškos, – interviu žurnalui „Wired“ teigė kinų inovatorius. – Mes perkėlėme statybas į gamyklą. Tai statybų revoliucija.“

Dž. Jue jau pastatė 16 statinių Kinijoje ir vieną Kankūne (Meksika). Vienai parodai Šanchajuje jo statybininkai per parą sukonstravo šešių aukštų paviljoną. Pernai Hunanyje per 15 parų buvo pastatytas 30 aukštų, 100 metrų aukščio viešbutis.

Dž. Jue biure yra Versalio rūmų modelis, taip pat 39 metrų aukščio Egipto piramidės modelis. Jis reikalauja, kad visi jo 2 000 darbuotojų pajėgtų per dvi dienas nubėgti 12 kilometrų.

Kinų magnato teigimu, statant jo metodu atliekų susidaro vos 1 proc. to, kas lieka po tradicinių statybų, be to, nereikia vandens. Jis teigia, kad jo statiniai yra kokybiški, o kainuoja 30 proc. mažiau.

Naujajame dangoraižyje galės apsigyventi apie 30 tūkst. žmonių, bus prekybos centras, veiks viešbučiai.

Norėdamas įrodyti, kad ne šiaip siekia sau reklamos, Dž. Jue konsultavosi ir su keliais Dubajaus Burj al Kalifa viešbutį stačiusiais inžinieriais.

Naujojo dangoraižio pamatai bus pastatyti lapkritį, o jei viskas klostysis sėkmingai, statybos bus baigtos 2013 m. kovą.