Keturi žmonės žuvo ir 23 buvo sužeisti Vidurio Kinijos Hubėjaus provincijoje, kai bomba sprogo ugniagesiams ir medikams ankstų sekmadienio rytą gesinant gaisrą viename vyriausybės institute, savo tinklalapyje rašo "China Daily".

Šis sprogimas įvyko vidurnaktį Ičango mieste, esančiame netoli didžiosios Trijų tarpeklių užtvankos Kinijos Jangdzės upėje.

Gelbėjimo tarnybos buvo iškviestos gesinti gaisro, kuris įsiplieskė vienai Hubėjaus geologinių tyrimų grupei priklausančios kompanijos trijų aukštų bendrabutyje. Kol ugniagesiai kovojo su ugnimi, o medikai teikė pagalbą bendrabučio gyventojams, vienas nenustatytas asmuo į įvykio vietą sviedė kažkokius sprogmenis, teigė pranešimas, cituodamas liudininkus.

Netrukus po sprogimo šiame komplekse nusižudė vienas vyras. Pirmadienį vietos pareigūnai ir policija atsisakė pakomentuoti šį incidentą, teigdami, kad vyksta tyrimas. Pasak "China Daily", tarp žuvusiųjų yra ir 12 metų berniukas.

Per kitą sprogimą, kuris sekmadienio vakarą Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane sudrebino Hanijango rajone esantį prekybos centrą "Carrefour", buvo nesunkiai sužeisti trys žmonės, teigė "Wuhan Evening News".

Bomba sprogo koridoriuje tarp "Carrefour" komplekse esančio restorano "Kentucky Fried Chicken" ir paties prekybos centro, rašoma šiame laikraštyje.

Prancūzijos mažmeninės prekybos parduotuvės "Carrefour" jau buvo atakuotos 2001 metų pabaigoje, kai trijuose Kinijos miestuose nugriaudėjo serija prieš jas nukreiptų sprogimų. Ankščiau šiais metais per kitą seriją sprogimų, nugriaudėjusių šiaurinės Šansi provincijos Siano mieste esančiuose Vakarų greitojo maisto restoranuose, buvo kėsintasi ir į JAV priklausantį restoraną "Kentucky Fried Chicken".

Vėlai sekmadienį Šansi provincijos Baodzi mieste sprogus trečiai bombai, žuvo trys žmonės ir penki buvo sužeisti, pranešė "Chinese Business View".

Pasak liudininkų, šie sprogmenys buvo paslėpti metalinėje dėžėje, kuri buvo numesta šalia vieno automobilio per gyvenamąjį rajoną einančiame Dzinvėjaus kelyje.

Viena moteris, mėginusi ją pakelti, žuvo iš karto. Per šį sprogimą taip pat nesunkiai buvo sužeistas automobilio vairuotojas, teigė laikraštis.