Kaip rašo „Reuters“, apie tai savo „Telegram“ kanale antradienį pranešė pats D. Medvedevas. Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis spaudžia Kinijos vadovo ranką ir pozuoja bendroms nuotraukoms.

D. Medvedevas tvirtino, kad vizito metu kartu su Xi Jinpingu aptarė abiejų šalių „strateginę partnerystę“, kurią Maskva ir Pekinas apibūdina kaip „neturinčią limitų“, bei padėtį Ukrainoje. Jis nedetalizavo.

„Aptarėme Kinijos ir Rusijos valdančiųjų partijų bendradarbiavimą... dvišalį bendradarbiavimą mūsų strateginės partnerystės ribose, be kita ko, ekonomikos ir pramonės klausimais. Taip pat aptarėme tarptautinius klausimus, įskaitant, be jokios abejonės, konfliktą Ukrainoje“, – tikino D. Medvedevas.

Jis pridūrė, kad derybos esą buvo „naudingos“.

Unian, kuris cituoja Kinijos žiniasklaidą, rašo, kad D. Medvedevas perdavė Xi Jinpingui žinią nuo V. Putino. Apie kokią žinią eina kalba, nedetalizuojama.

Kinija yra viena iš nedaugelio šalių, Jungtinių Tautų (JT) balsavimuose atsisakančių pasmerkti Rusijos visapusišką invaziją į Ukrainą. Pekinas taip pat nevadina Rusijos karinės agresijos invazija arba karu ir, laikydamasis Kremliaus kurso, tvirtina, kad šį „konfliktą“ pakurstė NATO ir JAV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją