Pirmadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad šio miesto savivaldybė svarsto įstatymo projektą, pagal kurį netekėjusios motinos ir tos moterys, kurios pagimdė vaikus nuo vedusių vyrų, turėtų sumokėti didelį „socialinės kompensacijos mokestį“, rašo „The Telegraph“.

Hubėjaus provincijos sostinės Vuhano šeimos planavimo pareigūnai nusitaikė į moteris, kurios susilaukė nesantuokinių vaikų, skelbia laikraštis „Global Times“.

Valstybinė žiniasklaida rašo, kad šio įstatymo tikslas yra „suintensyvinti šeimos planavimo priežiūrą ir išlaikyti žemą gimstamumo lygį“. Šis įstatymo projektas buvo pristatytas vos po kelių dienų, kai Kiniją pribloškė vadinamo 59-ojo kūdikio – naujagimio berniuko, kuris stebuklingai buvo išgelbėtas iš kanalizacijos vamzdžio Džeidziango provincijoje – atvejis.

Anot žiniasklaidos, naujagimio motina buvo priversta slapta pagimdyti kūdikį viešajame tualete, nes baiminosi gėdos, kuri laukia vienišos motinos. Gimdyvė, kurios tapatybė neskelbiama, policijai sakė, kad ją atstūmė biologinis kūdikio tėvas. Tai paskatino ją slėpti savo nėštumą.

Tinklaraštininkai ir akademikai vieningai pasmerkė Vuhano planus bausti vienišas motinas.

Kinų demografas He Yafu laikraščiui „Global Times“ sakė, kad beveik nėra abejonių, jog tokia politika padidintų abortų ir paliktų vaikų skaičių. Šeimos planavimo pareigūnai neturėtų „reguliuoti moralinio elgesio“, pridūrė jis.

„Šis įstatymo projektas yra absurdiškas“, - „China Daily“ sakė Vuhano universiteto profesorius Wang Qiongas.

„Kas bus, jei moteris norės dirbtinio apvaisinimo paslaugos be santuokos? Ar ji taip pat bus baudžiama?“, - klausė jis.

Vienas Kinijos socialinio tinklo „Weibo“ vartotojas rašė: „Vienišos motinos ir taip patiria socialinę diskriminaciją, o dabar jie galvoja dar skirti joms baudas“.

„Jie išsikraustė iš proto ir tiesiog mėgina gauti daugiau pinigų“.