Jau antrą dieną iš eilės nustatytas tik vienas naujas COVID-19 atvejis Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane, kur gruodį prasidėjo koronaviruso protrūkis, skelbia Nacionalinė sveikatos komisija.

Hubėjaus provincijoje pastarąją savaitę fiksuojami vos po kelis naujus užsikrėtimo atvejus kasdien. Vasario pradžioje buvusio piko metu kasdien buvo pranešama apie tūkstančius naujų užsikrėtimo atvejų.

Sausio 23 d. Uhane, kuriame gyvena 11 mln. žmonių, buvo įvestas griežtas karantinas. Netrukus karantinas buvo įvestas visoje Hubėjaus provincijoje.

Pastarosiomis dienomis kai kuriose provincijos dalyse apribojimai atšaukiami, o Kinija teigia, kad „iš esmės suvaldė“ viruso plitimą.
Kai kurie mažesni miestai jau leidžia sveikiems žmonėms išvykti iš provincijos į darbą ar gyvenamąsias vietas kitur.

Tiesa, Kinija baiminasi įvežtinių atvejų, trečiadienį pranešta apie 12 iš užsienio atvykusių koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Iš viso įvežtinių atvejų skaičius šalyje pasiekė 155.

Vyriausybės duomenimis, kasdien į Kiniją atskrenda apie 20 tūkst. žmonių, o 10 šalies provincijų imasi privalomos atvykusiųjų izoliacijos.
Pekinas reikalauja, kad beveik visi iš užsienio atvykę žmonės 14 dienų būtų izoliuojami tam skirtuose viešbučiuose.

Iš 12 trečiadienį nustatytų įvežtinių atvejų penki užfiksuoti pietinėje Guangdongo provincijoje, po tris – Pekine ir Šanchajuje ir dar vienas kitur.

Per pastarąją parą Kinijoje nuo koronaviruso mirė 11 žmonių. Iš viso nuo COVID-19 šalyje mirė 3 237 žmonės, koronavirusu užsikrėtė 80 894 žmonės.