Skelbia "Reuters".

Miesto viešojo saugumo biuro atstovų išplatintame pranešime užpuolimo motyvai kol kas neįvardijami, tačiau teigiama, kad "operatyviai į įvykio vietą atvykusi" policija vieną iš nusikaltėlių nušovė.

"Užpuolikas nepakluso žodiniam perspėjimui pasiduoti, todėl buvo nukautas su peiliu rankoje", - rašoma Guangdžou policijos tinklaraštyje.

Kinijos valstybinė žiniasklaida vėliau pranešė apie vieną suimtą įtariamąjį, kuris sugebėjo pasprukti iš nusikaltimo vietos. Nepatvirtintais vietinės žiniasklaidos duomenimis, ataką surengė keturi užpuolikai, visi jie vilkėjo baltus drabužius ir su savimi turėjo beveik pusės metro ilgio peilius.

Pastaruoju metu teroristiniai išpuoliai Kinijoje suintensyvėjo - spalį garsiojoje Pekino Tiananmenio aikštėje buvo susprogdintas automobilis, kovo mėnesį pietvakariniame Kunmingo mieste peiliais ginkluoti asmenys mirtinai subadė 29 žmones. Kinijos vyriausybė dėl visų teroristinių atakų kaltina musulmonų uigūrų etninės grupės ekstremistus, siekiančius vakarinės Ksiango provincijos autonomijos nuo centrinės valdžios Pekine.

JAV valstybės departamentas praėjusį mėnesį paskelbtoje ataskaitoje apie tarptautinį terorizmą sukritikavo Kinijos vyriausybę, kuri kovoje su ekstremistais "beveik nebendradarbiauja".