„Kinijos Liaudies Respublikos 14-ojo Nacionalinio liaudies kongreso nuolatinio komiteto šeštajame posėdyje 2023 metų spalio 24 dieną buvo nuspręsta... pašalinti Li Shangfu iš Valstybės tarybos nario ir gynybos ministro pareigų“, – sakė valstybinis transliuotojas CCTV, pridurdamas, kad Qin Gangas taip pat buvo pašalintas iš Valstybės tarybos nario pareigų.

CCTV nenurodė, kas pakeis Li Shangfu, kuris jau kelis mėnesius nesirodė viešumoje, ir nepateikė ministrų nušalinimo priežasčių.

Iš pareigų taip pat buvo atleisti mokslo ir technologijų ministras Wang Zhigangas ir finansų ministras Liu Kunas, o juos pakeis dabartinis Mokslo ir technologijų ministerijos partijos sekretorius Yin Hejunas ir Finansų ministerijos partijos sekretorius Lan Fo‘anas, teigė CCTV.

Antradienio pranešimai pasirodė po kelis mėnesius trukusių spekuliacijų dėl Kinijos ministrų kabineto, kai liepos mėnesį iš pareigų be jokių paaiškinimų staiga buvo atleistas Qin Gangas.

Vėliau tą patį mėnesį Kinija paskelbė, kad buvęs karinio jūrų laivyno vadas Wang Houbinas užims naujojo Kinijos karinių raketinių pajėgų vado pareigas, o žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie tyrimą dėl korupcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją