„Kinija tikisi, kad Mianmaras atkurs taiką, stabilumą ir konstitucinę tvarką kaip įmanoma greičiau ir sugebės išlaikyti demokratines permainas“, – per susitikimą sakė Kinijos ambasadorius Zhang Junas.

„Taikos ir stabilumo palaikymas Mianmare yra bendras tarptautinės bendruomenės siekis. Jei Mianmare ir toliau vyks užsitęsęs konfliktas, tai bus didelė nelaimė Mianmarui ir visam Pietryčių Azijos regionui“, – teigė Zhang Junas.

Mianmaro kariuomenė, kuri vasario 1 d. nuvertė šalies išrinktą valdžią ir jėga numalšino protestus, laiko Kiniją viena iš savo sąjungininkių.

Savo ruožtu Kinija nepalaikė ekonominio spaudimo Mianmarui per JT Saugumo Tarybos susitikimą, kuriame Vakarų šalys kalbėjo apie galimas tolesnes priemones.

„Vienpusis spaudimas ir sankcijų taikymas ar kitos priverstinės priemonės tik sustiprins įtampą, nesantaiką ir apsunkins situaciją Mianmare, tai nėra konstruktyvu“, – tikino ambasadorius Zhang Jun.

„Tikimės, kad visos konflikto pusės Mianmare išliks ramios, laikysis santūriai ir imsis konstruktyvaus požiūrio, kad situacija šalyje pasikeistų ir aprimtų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)