Qin Gangas, buvęs ambasadorius JAV ir prezidento Xi Jinpingo patikėtinis, antradienį buvo atleistas iš pareigų.

Ketvirtadienį paklausta, ar, jos nuomone, Pekino užsienio reikalų ministerija skaidriai pranešė apie Qin pašalinimą iš pareigų, atstovė spaudai Mao Ning primygtinai tvirtino, kad Kinija informaciją apie naujausius personalo pokyčius paskelbė „laiku“.

„Mes nuosekliai prieštaraujame piktybiniam ažiotažui dėl šio klausimo“, – sakė ji.

Pekino aukščiausioji įstatymų leidžiamoji institucija atleido Qin iš pareigų praėjus vos 207 darbo dienoms, po kelias savaites trukusių spekuliacijų, kad jis užsitraukė nemalonę.

Jį pakeitė diplomatas veteranas Wang Yi, kuris ėjo užsienio reikalų ministro pareigas prieš Qin ir kuris buvo aukštesnis už jį Kinijos vyriausybės hierarchijoje.

Pekinas nepateikė jokio paaiškinimo dėl Qin atleidimo, taip pat nepranešė, kodėl jis daugiau kaip mėnesį nebuvo matomas viešumoje.

„Galiu pasakyti, kad Kinijos diplomatinis darbas visada buvo vykdomas centralizuotai ir vieningai vadovaujant partijos centriniam komitetui“, – ketvirtadienį sakė Mao.

Qin Gango pavardė buvo ištrinta iš Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainės, o jo vardo paieška nedavė jokių rezultatų. Vietoj ankstesnių straipsnių apie jo diplomatinius pasirodymus buvo rodomas pranešimas, kad puslapis „neegzistuoja arba buvo ištrintas“.

„Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainė bus laiku atnaujinta pagal atitinkamas valdymo taisykles, – sakė Mao. – Prašome pažiūrėti, kai svetainė bus atnaujinta, gerai?“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją