Kinų gamtos apsaugos pareigūnai sakė nežinantys, kodėl banda pernai išėjo iš draustinio, esančio netoli Puero miesto garsiame arbatmedžių auginimo regione. Grupėje buvo 16 gyvūnų, bet du iš jų sugrįžo atgal, o kelionės metu buvo atvestas vienas jauniklis.

Pareigūnai blokuoja eismą keliuose, kai juos kerta drambliai, įrengia užtvaras ir ėdesiu bando nuvilioti juos tolyn nuo Kunmingo bei kitų apgyvendintų rajonų.

Trečiadienį banda buvo Jusi mieste už maždaug 20 km nuo 7 mln. gyventojų turinčio Kunmingo, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Iš dronų, kuriais stebimas bandos judėjimas, padarytos nuotraukos rodo, kad ją sudaro šešios suaugusios patelės, trys suaugę patinai, trys didesni ir trys maži jaunikliai, sakoma pranešime.

Azijinių dramblių ekspertas Chen Mingyongas, kurį citavo „Xinhua“, sakė, kad tai iki šiol tolimiausia laukinių dramblių migracija Kinijoje. Pasak eksperto, gali būti, kad bandos lyderei „trūksta patirties, ir ji paklaidino visą grupę“.

Dramblius seka 360 žmonių darbo grupė su 76 automobiliais ir devyniais dronais, pranešė „Xinhua“.

Praėjusią savaitę drambliai šešias valandas klaidžiojo po Ešano miestą, o jo gyventojams buvo nurodyta neiti iš namų.

Kaip pranešė valstybinė televizija CCTV, nuo balandžio vidurio ši banda nuniokojo apie 56 ha pasėlių, o jų padaryta žala vertinama 6,8 mln. juanių (0,9 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)