Dešimtmečius emigracijoje gyvenantis Dalai Lama yra „vilkas ėriuko kailyje, monstras žmogaus veidu ir gyvulio širdimi“, toliau rašo kinų laikraštis. Tik visiems susitelkus gali būti išsaugota socialinė taika ir laimėta kova prieš separatizmą.

Dalai Lama tuo tarpu susitiko su radikaliais tibetiečiais emigracijoje, tarp jų - Tibeto jaunimo kongreso atstovais, kurie agituoja už Tibeto nepriklausomybę nuo Kinijos ir ragina boikotuoti Pekino olimpines žaidynes.

Tibeto jaunimo kongresas ragina 72 metų Nobelio taikos premijos laureatą peržiūrėti savo reikalavimus Pekinui. Dalailama yra už Tibeto autonomiją, o ne nepriklausomybę ir ragina atsisakyti smurto.

Antradienį Dalai Lama paskelbė atsistatydinsiąs, jei padėtis Tibete taps nekontroliuojama. Po neramumų Tibete pasidavė 105 protestų dalyviai, rengę smurtinius neramumus, plėšikavę ir padeginėję pastatus, trečiadienį pranešė valstybinė žinių agentūra „Xinhua".

Vyriausybė buvo paskelbusi, kad protestų dalyviai, kurie iki pirmadienio savanoriškai pasiduos, galės tikėtis švelnių bausmių. Kiti bus baudžiami griežtai.