Kinijos ambasada Seule pranešė, kad sustabdė trumpalaikių vizų išdavimą norintiems atvykti iš Pietų Korėjos. Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“ pranešė, kad Pekinas įvedė panašias priemones Japonijai.

„Kinijos ambasados ir konsulatai Korėjoje sustabdys trumpalaikių vizų išdavimą Korėjos piliečiams“, – pranešė Kinijos ambasada Seule, pridurdama, kad šios priemonės bus „koreguojamos atsižvelgiant į tai, ar Pietų Korėja panaikins Kiniją diskriminacinius atvykimo apribojimus“.

Praėjusį mėnesį Seulas įvedė daug apribojimų keliautojams iš Kinijos, įskaitant vizų apribojimus, testavimo reikalavimus ir kai kuriuos skrydžių apribojimus, motyvuodamas padidėjusiu COVID-19 infekcijų skaičiumi.

Seulas taip pat sumažino skrydžių iš Kinijos skaičių, o keliautojai iš žemyninės Kinijos, Honkongo ir Makao prieš kelionę ir atvykę turi atlikti testus ir turėti neigiamą rezultatą. Tie, kurių testai teigiami, turi savaitę praleisti karantine, nurodė valdžios institucijos.

Šiuo metu pati Kinija neišduoda turistinių vizų ir reikalauja, kad visų atvykstančiųjų COVID testas būtų neigiamas.

Vienas Kinijos pilietis, kurio testas, jam atvykus į Seulą, buvo teigiamas, atsisakė karantinuotis ir pabėgo, priversdamas surengti dvi dienas trukusią paiešką, apie kurią buvo plačiai rašoma Pietų Korėjos laikraščiuose.

Policija galiausiai surado Kinijos pilietį, kurio tapatybė neskelbiama, tačiau jis apibūdintas kaip medicinos turistas ir šią savaitę bus apklaustas dėl pažeidimo, pranešė vietos žiniasklaida.

Oficialiais duomenimis, nuo sausio 2 dienos į Pietų Korėją su trumpalaikėmis vizomis atvyko 2 224 Kinijos piliečiai, o 17,5 proc. jų COVID testų rezultatai buvo teigiami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją