„Turime būti pasiruošę blogiausiam scenarijui. Tikimės, kad taip neatsitiks, – trečiadienį žurnalistams sakė V. Kličko. – Tačiau jei agresoriai ateina į mūsų šalį, mes neturime kito pasirinkimo, privalome ginti savo miestą, šalį, savo ateitį“.

V. Kličko kartu su broliu Vladimiru, taip pat bokso čempionu, apsilankė Kijevo verbavimo centre, skirtame savanoriams, norintiems paimti ginklą į rankas, jei Kijevas būtų puolamas.

Vladimiras Kličko užsirašė į teritorinę gynybą, tvirtindamas, kad nori „apsaugoti“ savo šeimą, draugus ir gimines.

„Yra du būdai – gali bėgti arba kautis, – sakė Vladimiras. – Tai mano pasirinkimas yra kautis“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino vengti kurstyti „paniką“ ir kol kas gyvenimas Kijeve tęsiasi kaip įprasta, o žmonės atlieka savo kasdienius darbus.

V. Kličko tikisi, kad didžiulės diplomatinės pastangos padės išvengti puolimo – bet perspėjo, kad „jei ne, turime pasiruošti paimti ginklą į rankas“.

„Mes nesame silpni ir bet kuris agresorius turi suprasti, jei jis imasi kokios nors agresyvios veiklos prieš Ukrainą, tai turės sumokėti didžiulę kainą“, – sakė jis, dėkodamas Ukrainos rėmėjams iš Vakarų už pristatytus ginklus.

Jis sakė, kad Kijevo administracija ruošiasi atakai, įskaitant informacijos apie galimas bombų slėptuves skelbimą, ir kartu su ginkluotosiomis pajėgomis rengia planus apginti miestą, kuriame gyvena apie 3 mln. žmonių.

Tačiau jis sakė, kad valdžios institucijoms vis tiek reikia pagalbos įdiegiant avarinio ryšio sistemas tam atvejui, jei dingtų telefono ryšys ir internetas.

„Turime būti pasirengę bet kokiam scenarijui“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)