Pasikorusysis – Voluinės srities gyventojas, informuoja zn.ua.

Kaip pranešė VRM Valstybinės valdybos spaudos tarnyba Kijeve, pirmadienį apie 11 val. specialiąja pagalbos linija 102 sulaukta skambučio, kad Nepriklausomybės aikštėje rastas ant eglės karkaso pasikoręs vyras.

Į įvykio vietą išvažiavo milicijos darbuotojai. Paaiškėjo, jog tai Voluinės srities gyventojas, gimęs 1958 m. Šiuo metu jo kūną apžiūri teismo ekspertizė.

Pasirodė dar vienas Ukrainos pajėgas kompromituojantis įrašas

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kaip Ukrainos vidaus pajėgų karys spjauna tiesiai į veidą vienam protestuotojui. Vaizdo įrašą internete platina Lenkijos pilietis Bogdanas Malinovskis, skelbia rus.newsru.ua.

Vaizdą filmuke simboliškai lydi Sovietų sąjungos himnas.

Sausio 23 dieną internete pradėtas platinti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip „Berkut“ ir kiti Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnai, vilkintys juodos spalvos uniformomis, tyčiojasi iš Gruševskio gatvėje sulaikyto jauno protestuotojo.

Iš Kijevo atšaukti „Berkut“ kariai iš Užkarpatės

Berkut“ kovotojai iš Užkarpatės, kurie buvo dislokuoti Bankovos gatvėje, iš Kijevo grįžo namo. Apie tai pranešė „UDAR“ skyriaus Užgorode pirmininkas Rostislavas Bulanovas, skelbia „UDAR“ spaudos tarnyba.

„Ryte pasirodė informacijos, kad į sritį įvažiavo du autobusai su specialiosios paskirties kariais. Pas Vidaus reikalų ministerijos Užkarpatės srityje vadovą pavyko sužinoti, kad šiais autobusais važiavo berkutininkai, grįžę iš Kijevo. Šią informaciją patvirtino ir specialiojo padalinio viršininkas“, - teigė R. Bulanovas.

„Liko visai nedaug laiko. Kariai, kurie vykdo šios valdžios nurodymus, pavargo. Suvežti juos į Kijevą iki begalybės nepavyks“, - sakė R.Bulanovas.

Priminsime, kad vakar vakare Donecko specialiųjų pajėgų kariai, kurie atvyko į Vasilkovsko karinį padalinį ir ten buvo užblokuoti aktyvistų, pralaužė apsuptį ir išvyko į Kijevo Gruševskio gatvę.

Pateiktas projektas dėl „Berkut“ likvidavimo

Ukrainos Aukščiausioje Radoje užregistruotas nutarimo vyriausybei dėl Žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo priemonių per taikius susirinkimus projektas, kuriame vyriausybei rekomenduojama likviduoti specialiosios paskirties būrį „Berkut“.

Nutarimo autorius – parlamentaras Nikolajus Rudkovskis, praneša zn.ua. Dokumente rekomenduojama vyriausybei priimti sprendimą dėl draudimo pareigūnams ir tarnautojams, visiems Ukrainos teisėsaugos institucijų atstovams naudoti šaunamuosius ginklus, specialiąsias priemones (taip pat ir ašarines dujas, šviesos bei triukšmo granatas, vandensvaidžius) siekiant užtikrinti viešąją tvarką per taikius mitingus, demonstracijas.

N. Rudkovskio teigimu, dokumentą parengė, siekiant užtikrinti žmogaus teises ir laisves, užkirsti kelią teisėsaugininkų įgaliojimų viršijimui per taikias demonstracijas, taip pat užkirsti kelią teisėsaugininkų veiksmams, dėl kurių gali žūti žmonės taikiu metu, siekiant priimti priemones, kurios sumažintų visuomenėje įtampą, sumažintų veiksnių, kurie gali eskaluoti prievartą.

Primename, kad anksčiau daugelis parlamentarų skelbė norą tapti taikdariais užsitęsusiame konflikte tarp valdžios ir Euromaidano, jie suformavo Radoje naują grupę.