Newsru.ua praneša, kad ginkluota milicija apsupo banką, įtampa tęsėsi kelias valandas. Pirmos žinios pasirodė apie 2 val. nakties, o krizė baigėsi 5 val. ryto.

Užgrobėjai kurį laiką turėjo įkaitų, po kurio laiko jie paleido 5 apsaugininkus. Paskutinis iš pastato išėjęs apsaugininkas pasakojo, kad prieš paleidžiant prie jo priėjo asmuo su balaklava ir pareiškė, kad jie nesirengia plėšti banko – tik perėmė jo apsaugą.

Be to, jis nurodė, kad iš apsaugininkų paimti ginklai bus surašyti ir grąžinti per derybų procesą. Su kuo ir dėl ko bus vedamos derybas, jis nepasakė. Apsaugininkai buvo nuginkluoti ir uždaryti atskiroje patalpoje. Pasirodė žinių, kad nežinomi asmenys mėgino patekti į saugyklas, kuriose yra nemaža suma pinigų.

Tuo tarpu Maidano savigyna ir Dešinysis sektorius neigia, kad jų žmonės dalyvavo užgrobiant banką. Maidano savigynos atstovai vedė ir derybas su užgrobėjais. Jų metu buvo susitarta, kad užgrobėjai pasiduos ir išeis iš banko. Prie pastato atvarytas autobusas, turintis juos paimti.

Paryčiais jaunuolius pradėjo išvesti iš banko. Visi jie yra sportiško kūno sudėjimo ir užsidėję kaukes, kai kurie vilkti maskuojančias uniformas. Kalba rusišku akcentu. Prie išėjimo juos apieškojo ir atėmė ginklus. Paimti mažiausiai keturi šautuvai „Kalašnikov“.

Ukrainos bankas „Biznes bank“ garsėja tuo, kad nuo 2003 metų jo valdybos pirmininku, prezidentu, o vėliau patarėju buvo buvęs pirmasis Ukrainos vicepremjeras Sergejus Arbuzovas.