Edvardas Baturinas šiuo metu įstrigęs Kijeve, ir apie 18.45 val. teigė, kad mieste nuolat kaukia sirenos, girdisi skraidantys lėktuvai, o gyventojams draudžiama palikti namus iki pat pirmadienio.

„Esu namie, yra įvesta komendanto valanda iki pirmadienio 8 val. ryto. Tad visiškai niekas negali palikti namų. Per televiziją pranešama tokia, kad bet ką, ką pamatys lauke, tiesiog bus šaudoma Ukrainiečių armijos. Todėl, kad labai daug rusų diversantų, ir tiesiog, dabar staigiai viską pakeitė per valandą. Prieš tai, viskas dar buvo kaip ir normalu“, – nerimauja E. Baturinas.

Jis patikino, kad būsto nebus galima palikti visą sekmadienį, o pirmadienį bus pranešta, kaip elgtis toliau.

„Tai tiesiog visi sėdime namie, nes pastoviai įsijungia sirenos. Supratau, kad pradėjo šaudyti į civilius žmones, sprogdina tiesiog civilius pastatus, baisu. Aš pats buvau Lietuvoje, iš čia yra mano draugė – tiesiog grįžau, bandžiau ją parsivežti, bet viskas prasidėjo ir užstrigau. Neturiu čia lietuvių pažįstamų. Mano mylimoji čia gyvena“, – pasakoja E. Baturinas.

Edvardas Baturinas negali palikti Kijevo

Jis teigia, kad turi draugų Lenkijoje, kurie pagelbėtų, jei pavyktų ten nusigauti, tačiau dabartinė situacija tokia, kad nėra jokių galimybių išvykti, ir neaišku, kada tokių bus.

„Netgi neįmanoma į geležinkelio stotį patekti, o tai vienintelis saugus būdas nusigauti į Lenkiją. Kadangi Kijevas yra padalintas į dešiniąją ir kairiąją pusę, kurią skiria upė, aš negaliu patekti į kitą upės pusę, nes visi tiltai yra saugomi armijos, ir bet ką, ką jie pamato, šaudo. Visi žmonės žino, kad dabar negalima niekur keliauti“, – patikina E. Baturinas.

Jis pasidalijo, kad kol kas turi elektros energiją, internetą, tačiau gali būti, kad nebeilgam, kadangi būtinosios paslaugos išjunginėjamos ir kituose miestuose dėl rusų okupantų gadinamos infrastruktūros.

Kijeve kariuomenei, anot jo, kyla sunkumų su diversantais.

Edvardas Baturinas negali palikti Kijevo

„Jie bando išvalyti tuos žmones, kurie čia atsikraustė, kaip visi sako, prieš kelis mėnesius ir tiesiog čia laukė, kol šitai prasidės. Dabar jie lenda į gatves, žmones gąsdinti, laužtis į butus, parduotuves. Tie žmonės, kurie atsikraustė, ir gyvena keli mėnesiai, kaip sako ukrainiečiai, kad čia yra rusų diversantai“, – pasakojo E. Baturinas.

Vyras paaiškino, kad verčiasi gido veikla, vežioja ukrainiečius į Islandiją.

Jis pasidalijo, kad slepiasi, negali pasidaryti ir nuotraukų, kadangi prie langų nesinori būti arti.

Edvardas Baturinas negali palikti Kijevo

„Dabar labai pavojinga situacija, oro sirenos, kiek girdėjau, artėja pagrindine armija“, – paaiškino jis.

Kad įrodytų savo tapatybę, atsiuntė paso nuotrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės