„Per artimiausias valandas prezidentas V. Zelenskis saugumo situaciją ir dabartines diplomatines pastangas deeskaluoti situaciją aptars su JAV prezidentu J. Bidenu“, – „Facebook“ įraše pranešė Ukrainos lyderio atstovas spaudai Serhijus Nikiforovas.

Primename, kad šeštadienį Jungtinės Valstijos išvedė beveik visus savo karius iš Ukrainos, pranešė Pentagonas, augant įtampai dėl galimo Rusijos įsiveržimo į kaimyninę šalį.

Gynybos sekretorius Lloydas Austinas „įsakė laikinai perkelti 160 Floridos nacionalinės gvardijos narių“, kurie „konsultuodavo ir apmokydavo ukrainiečių pajėgas“, sakoma Pentagono atstovo Johno Kirby pareiškime. JAV taip pat atšaukia iš Ukrainos daugumą diplomatinių darbuotojų, stabdo konsulatų darbą.

„Šiandien Valstybės departamentas nurodė išvykti iš JAV ambasados Kijeve diplomatams, neužimantiems kritiškai svarbių pareigų, dėl nuolatinių pranešimų apie Rusijos pajėgų stiprinimą prie sienos su Ukraina, kas rodo reikšmingų karo veiksmų tikimybę“, – sakoma ambasados „Twitter“ žinutėje.

Atstovybė pridūrė, kad nors diplomatinių darbuotojų skaičius Ukrainoje bus sumažintas, pagrindinis ambasados personalas, Valstybės departamentas ir JAV darbuotojai visame pasaulyje tęsia diplomatines pastangas palaikyti saugumui ir demokratijai Ukrainoje.

JAV konsulinių reikalų biuras taip pat pranešė, kad nuo sekmadienio Valstybės departamentas laikinai stabdo konsulinių paslaugų teikimą Amerikos ambasadoje Kijeve. „Ambasada išlaikys nedidelį konsulinį dalyvavimą Lvove... kad galėtų spręsti nepaprastąsias situacijas, bet negalės išduoti pasų, vizų ir įprastų konsulinių paslaugų“, – sakoma pranešime.

V. Putinas ir J. Bidenas šeštadienį kalbėjosi telefonu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)