Pasak buvusios KGB pareigūnės Liudmilos Temnovos, KGB buvo užmezgusi kontaktą su M. Monroe. Aktorė net turėjo kodinį vardą „Maša“, rašo autorė.

„Vienas sovietų agentas, po diplomatine priedanga dirbęs TSRS atstovybėje Jungtinėse Tautose, tvirtina atsitiktinai susipažinęs su M. Monroe per vieną priėmimą Sovietų Sąjungos ambasadoje, kuris buvo surengtas Nikitos Chruščiovo vizito Jungtinėse Valstijose proga. Labai greitai jų draugystė virto „tam tikrais jausmais“. L. Temnova tvirtina, jog KGB labai domėjosi Marilyn“, - pasakoja A. C. Vilasi.

Netrukus turi pasirodyti dokumentinis filmas „Monroe Dostojevskio šalyje“, kuriame bus pasakojama apie trumpą aktorės apsilankymą Sovietų Sąjungoje“, pažymi tinklalapis.

„Šiame filme nepateikiama tvirtų įrodymų, tik pasakojimai. Vyras, nenorėjęs skelbti savo pavardės, tikina su M. Monroe palaikęs ypatingus santykius. Jis neva pakvietęs aktorę pasisvečiuoti pas jį Maskvoje. Jis ją pasitikęs oro uoste, palydėjęs į viešbutį su vaizdu į Kremlių, o tada jie nuvykę į vasarnamį“, - rašo A. C. Vilasi.

„Tai buvo dvi nepamirštamos dienos“, - minėtame filme teigia buvęs agentas, kuriam tuomet buvo 27 metai.

„Tačiau mūsų santykiuose buvo juntama įtampa. Mes supratome, jog tai, kad esame dviese, dar nereiškia, kad mūsų niekas nemato ir negirdi“, - pasakoja jis, užsimindamas apie „blakes“.

Po šio susitikimo jie daugiau nesimatė ir jų santykiai galutinai nutrūko, rašo autorė.