Kelionė vyks po apsilankymo Budapešte ir Slovakijoje rugsėjį ir praėjus vos penkiems mėnesiams, kai 84 metų popiežius buvo paguldytas į ligoninę ir jam buvo atlikta storosios žarnos operacija.

„Gruodžio 2–4 dienomis popiežius Pranciškus keliaus į Kiprą, lankysis Nikosijos mieste, o į Graikiją – gruodžio 4–6 dienomis, lankysis Atėnuose ir Lesbo saloje“, – sakoma trumpame atstovo spaudai Matteo Bruni pranešime.

Nuo tada, kai 2013 m. pradėjo eiti pareigas, argentinietis pontifikas daug keliauja tiesdamas tiltus su kitais tikėjimais ir pabrėždamas labiausiai rūpimas problemas, tokias kaip migracija. Pirmoji jo, kaip popiežiaus, kelionė buvo surengta 2013 m. liepą į Italijos Lampedūzos salą, kurią pirmiausia pasiekia migrantai, iš Šiaurės Afrikos kertantys Viduržemio jūrą. Ten būdamas jis kritikavo „abejingumo globalizaciją“ migrantų atžvilgiu.

2016 m. balandį jis lankėsi Lesbe per patį Europos migrantų krizės įkarštį, nukeliavo į Moriją – didžiausią žemyne migrantų stovyklą, kurią pernai sunaikino gaisras. Po šio vizito popiežius kartu su savimi lėktuvu išskraidino į Vatikaną tris sirų šeimas iš stovyklos, jis tai pavadino humanitariniu gestu.

Lesbas jau daugelį metų yra pagrindinis prieglobsčio prašytojų atvykimo į Europą uostas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją