Atitinkamą įsakymą pasirašė Kazachstano sveikatos apsaugos ministras. Pagal šį dokumentą, bus suregistruoti piliečiai, gyvenę arba tarnavę armijoje Rytų Kazachstano, Pavlodaro ir Karagandos srityse nuo 1949 iki 1990 metų. Registracija vyks ambulatorijose, kur piliečiai užpildys specialus blankus. Šį darbą planuojama baigti iki 2013 metų liepos.

Patikslinti duomenys apie nukentėjusiųjų skaičių reikalingi, pavyzdžiui, skiriant lėšas šios kategorijos piliečiams gydyti.

Semipalatinsko branduolinis poligonas buvo Semipalatinsko (dabar - Rytų Kazachstano), Pavlodaro ir Karagandos sričių pasienyje. Nuo 1949 iki 1989 metų ten buvo atlikta šimtai branduolinių bandymų - tiek požeminių, tiek antžeminių sprogdinimų. Nuo branduolinių bandymų nukentėjusi teritorija sudarė daugiau kaip 300 tūkstančių kvadratinių kilometrų.

Bandymai buvo nutraukti 1989 metais, o 1991 metais poligonas buvo oficialiai uždarytas Kazachstano valdžios sprendimu. Prieš kelerius metus nukentėjusiais nuo branduolinių bandymų buvo pripažinti 1,3 milijono žmonių. 1992 metais Kazachstane buvo priimtas įstatymas, garantuojantis nukentėjusiesiems lengvatas ir kompensacijas.