Tai trečiadienį pranešė „rbc.ua“, remdamasis portalu „Polisia.kz“.

Pagal naujas taisykles, šalių, su kuriomis Kazachstanas yra sudaręs migracijos sutartis, piliečiai gali laikinai būti šalyje su vidaus dokumentais, tačiau norintys nuolat čia gyventi užsieniečiai privalo turėti užsienio pasą.

Užsienio paso galiojimo laikas turi būti ne trumpesnis kaip 180 dienų. Norint gauti leidimą laikinai gyventi, taip pat būtinas būsto, kuriame užsienietis ketina įsikurti, savininko, asmens, veikiančio jo vardu pagal įgaliojimą, asmeninis dalyvavimas arba notaro patvirtintas savininko sutikimas.

Šalies VRM atstovai paaiškino, kad tokių priemonių imtasi siekiant pašalinti galimybę registruoti užsieniečius neegzistuojančiais, taip pat su pareiškėju nesusijusiais adresais.

Anksčiau Kazachstano vyriausybė pakeitė užsieniečių atvykimo ir buvimo respublikoje taisykles.

Reikia pažymėti, kad pernai į Kazachstaną atvažiavo daugybė rusų, kurie, Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui paskelbus mobilizaciją, nusprendė bėgti iš savo tėvynės.

Savo ruožtu Kazachstanas nusprendė be Kremliaus sutikimo neišduoti leidimų nuolat gyventi šalyje Rusijos piliečiams, norintiems išvykti iš Rusijos, paskelbus ten dalinę mobilizaciją, rašo „rbc.ua“.

Be to, Kazachstano vyriausybė pareiškė, kad išduos Rusijos piliečius, kuriuos šios šalies valdžia kaltina teisės pažeidimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją