"Mes įpareigosime kiekvieną komandą prieš startą trūks plyš susitikti su organizacinio komiteto nariais ir įsitikinti, kad jų turimas himnas yra Kazachstano, vėliava - Kazachstano, o tik po to dalyvauti varžybose", - pareiškė jis.

Kaip jau skelbta, pastarasis incidentas su Kazachstano himnu įvyko per pasaulio šaudymo čempionatą Kuveite.

Kazachstano sportininkei laimėjus pirmąją vietą, nuskambėjo ne Kazachstano himnas, o "himnas" iš pagarsėjusio filmo "Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė". Skambant tai muzikai, Kazachtano sportininkė oriai stovėjo ant nugalėtojų pakylos, dešinę ranką prispaudusi prie širdies.

Vėliau paaiškėjo, kad organizatoriai "himną" atsisiuntė iš interneto.
Kazachstano rinktinė varžybų organizatoriams pareiškė protestą, davė pasiklausyti tikrojo šalies himno ir dabar laukia oficialaus atsiprašymo.

Kazachstano sportinio šaudymo rinktinės treneris Anvaras Junusmetovas užtarė varžybų nugalėtoją Mariją Dmitrijenko, teigdamas, jog sportininkė nenulipo nuo pjedestalo tik todėl, kad buvo pakelta Kazachstano valstybinė vėliava.

Filmą "Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė" 2006 metais sukūrė įžymus britų komikas Sacha Baronas Cohenas. Juosta sukėlė didžiulį Kazachstano valdžios pasipiktinimą.