Kaip teigia pareigūnai, kavinės viduje klientai puikiai dienos pradžiai gali gauti daug daugiau nei vien kofeino dozę, skelbia CNN.

Antradienį Vašingtono valstijoje dėl minėtųjų kavinių veiklos buvo sulaikyti aštuoni žmonės, teigia pareigūnai. Jei sako, jog minėtosios kavinės – prostitucijos ir kitos nepadorios veiklos priedanga.

Tarp sulaikytųjų – septynių tokių kavinukių savininkė 51 metų Carmela Panico. C. Panico sulaikyta dėl prostitucijos skatinimo, tačiau nemalonumai gresia ne vien jai.

Nepavydėtinoje padėtyje atsidūrė ir Snohomišo šerifo tarnybos seržantas Darrelis O‘Neillas. 30 metų policijoje išdirbęs pareigūnas buvo sulaikytas antradienį ir nugabentas į Marisvilio kalėjimą ne tik dėl prostitucijos skatinimo, bet ir dėl netinkamai atliekamų pareigų.

Faktas, kad šiose kavinukėse galima įsigyti ne tik kavos, žinomas seniai. „Java Juggs“ žinutė „Facebook“ paskyroje kviečia klientus „užsukti ir pasižiūrėti, kaip mūsų mergaitės juda ant naujos šokiams aplink stulpą skirtos scenos“ (o kur dar vien apatiniais vilkinčių gražuolių nuotraukos).

Tačiau versti baristes dirbti vilkint vien seksualiais apatiniais nėra nusikaltimas. Prostitucija – jau kita kalba.

2012 metų spalį pareigūnai pradėjo tyrimą. Jį paskatino gauti skundai, esą Kente esančioje kavinukėje (apie 32 kilometrų atstumu nuo Sietlo) vyksta negeri dalykai. Tyrimas, kaip teigia Evereto policijos vado pavaduotojas Danas Templemanas (kavinukėse buvo filmuojama, siųsti tyrėjai), galiausiai išsiplėtė iki septynių tokių įstaigų, susijusių su C. Panico ir viena gyvenamąja vieta.

Prie teisėsaugos pareigūnų pastangų Snohomišo apygardos seržantas neprisidėjo - kaip detektyvams pasakojo viena baristė, pareigūnas merginas iš anksto perspėdavo apie po priedanga vykusį tyrimą „ir pats darbo metu elgėsi nederamai“.

58 metų pareigūnas nuo pareigų laikinai nušalintas, bus atliekamas vidinis tyrimas.