Pakistano administruojamoje ginčijamoje Kašmyro dalyje pirmadienį esant blogoms oro sąlygoms sudužus kariniam sraigtasparniui žuvo du jame buvę pilotai, pranešė ginkluotosios pajėgos.

Remiantis kariuomenės pareiškimu, sraigtasparnis nukrito skirdamas virš Siačeno ledyno – vieno ilgiausių pasaulyje kalnų ledynų, esančio Karakorumo kalnyne. Siačenas dažnai vadinamas „aukščiausiu mūšio lauku žemėje“ dėl karų tarp Pakistano ir Indijos dėl Himalajų regiono Kašmyro.

Į ledyną išsiųsta gelbėjimo sraigtasparnių ir karių, pranešė pakistaniečių kariuomenė. Daugiau informacijos apie sudužimą kol kas nepaskelbta. Abu pilotai buvo identifikuoti kaip majorai Irfanas Bercha ir Raja Zeeshanas Jahanzebas.

Siačenas yra liūdnai pagarsėjęs dėl tragedijų – tai atoki vietovė, kur daugiau karių žuvo per lavinas ar nuo stingdančio šalčio nei mūšiuose.

1947 metais nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos atgavę Pakistanas ir Indija dėl Kašmyro įsivėlė į du iš trijų savo karų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją