Į spaudos konferenciją 29 m. Lauren Odes atėjo vilkėdama blizgučiais nusagstytą suknelę, juodais odiniais, blizgučiais papuoštais batais.

Ji tvirtina, jog įmonės „Native Intimates“ savininkai darbe liepdavo jai vilkėti raudoną chalatą, kad paslėptų figūrą, be to, liepdavo apsivynioti krūtinę, kad ji atrodytų plokštesnė.

„Negalima vertinti žmogaus pagal krūtinės apimtį ar figūrą“, – teigė ji.

L. Odes priėmė į darbą tik savaitei, visgi moterį papiktino nuolatiniai reikalavimai prisidengti, todėl ji pateikė skundą JAV darbuotojų lygių galimybių komisijai.
Galiausiai ji sutiko darbe apsivilkti nertinį, tačiau vis tiek buvo atleista.

Moteris skundžiasi, jog tai buvo siaubinga patirtis. „Man patinka mada ir visada patiks, tik nemanau, kad galima elgtis su moterimi taip, kaip elgėsi su manimi“, – pabrėžė ji.

„Suprantu – žydai ortodoksai vyrai turi savo supratimą, kaip moterys turi rengtis, tačiau, mano įsitikinimu, darbuotojai neturi teisės man primesti savo religinių įsitikinimų“, – pridūrė ji.

L. Odes įsitikinimu, jos apranga atitiko darbo vietos, kurioje parduodamos kelnaitės su virvele ir širdelėmis toje vietoje, kur turi būti moters genitalijos, bei berniukiškus šortus moterims, ant kurių užpakalio užrašyta „karšta“, stilių.

L. Odes atstovauja garsi advokatė Gloria Allred. Ji visada mielai imasi bylų, kurios gali sulaukti žiniasklaidos dėmesio.

„Native Intimates“ kol kas nepateikė komentaro.