Penktadienį Graikijos sostinėje Atėnuose nuo vidurdienio iki 17 val. buvo uždarytas Akropolis. Rytą lankantis šiame archeologijos paminkle vieną turistę ištiko lengvas šilumos smūgis, ji buvo nuvežta į ligoninę, tačiau pavojus jos gyvybei negresia, pranešė greitosios pagalbos tarnybos.

Panašios sąlygos vyravo Kipre. Penktadienį termometrai sostinėje Nikosijoje rodė 43 laipsnius karščio, pranešė salos radijas. Palengvėjimo nelaukiama ir Italijoje – kitą savaitę bus dar karščiau. Karščio banga su nedideliais svyravimais tęsis visoje Pietų ir Pietryčių Europoje. Pasak Graikijos meteorologų, ji gali tęstis net iki kitos savaitės pabaigos.

Visose karščio alinamose šalyse gydytojai pataria žmonėms gerti daug vandens ir vengti alkoholio bei saldžių gėrimų. Žmonės taip pat turėtų kuo mažiau laiko praleisti lauke ir susilaikyti nuo sunkios fizinės veiklos, tokios kaip bėgiojimas ir važiavimas dviračiu.

Graikijoje picų ir kitoms pristatymo tarnyboms uždrausta siųsti darbuotojus į gatves tvankiomis pietų meto valandomis. Valstybės tarnautojai raginami, jei įmanoma, dirbti iš namų. Be to, Graikijos miestai ir savivaldybės atidarė pastatus su oro kondicionieriais, kad piliečiai galėtų pasislėpti nuo alinančio karščio.

Pasak Atėnų meteorologų, nėra jokių ženklų, kad temperatūra nukristų iki šiam metų laikui įprastų 35 laipsnių Celsijaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją