Paviešinta vaizdo medžiaga leidžia spėti, jog fotografui pavyko užfiksuoti ir savo mirties momentą, kai jį patį paguldė šaulio kulka.

26 metų fotografas Ahmedas Samiris Assemas dirbo vienam Egipto dienraščiui. Pirmadienį Kaire kartu su juo žuvo dar 50 žmonių. Jaunas vyras mirė filmuodamas Kaire esantį Respublikos gvardijos būstinės pastatą, kuriame, kaip spėjama, laikomas nuo valdžios nuverstas prezidentas Mohamedas Morsi.

Prastos kokybės vaizdo įraše aiškiai matoma, kaip ant pastato stogo esantis vyras šaudo į taikinius. Vieną akimirką šautuvą jis nukreipia į fotografą ir vaizdas nutrūksta.

Jauno vyro kolegos iš dienraščio „Al-Horia Wa Al-Adala“ sako, jog žinia apie kolegos mirtį pasklido nelaimės vietoje aptikus krauju aplaistytą jo fotoaparatą ir mobilųjį telefoną.

Dienraščio kultūros rubrikos redaktorius Ahmedas Abu Zeidas „The Telegraph“ sakė: „Gavau žinių, jog Ahmedą jam filmuojant tiesiai į kaktą pašovė šaulys. Ahmedo kamera buvo vienintelė, įamžinusi tragediją nuo pat pradžios iki galo. Jis pradėjo filmuoti nuo pat maldų, taigi įraše matoma viskas, galima įžiūrėti dešimtis aukų. Ahmedo kameros įrašas bus įrodymas, kokie nusikaltimai daromi“, - teigia redaktorius.

Tragiškai žuvusio spaudos fotografo darytas vaizdo įrašas laikomas Kaire vykstančių žudynių įrodymu.

Įspėjame, kad vaizdo įrašas gali šokiruoti.