Pagal procedūros taisykles įstatymo projektas turėjo surinkti ne mažiau kaip 60 balsų, kad būtų pateiktas toliau svarstyti. Jam pritarė 49 senatoriai, 51 balsavo prieš.

Nepriklausomas senatorius Bernie Sandersas prisijungė prie 49 respublikonų. Be to, daugumos lyderis Chuckas Schumeris balsavo prieš, kad galėtų vėl pateikti dokumentą svarstyti. Prieš procedūrinį balsavimą senatorius Ch. Schumeris pareiškė, jog respublikonai iš esmės pavertė pagalbą Ukrainai įkaite, rūpindamiesi tik savo partijos vidaus interesais ir nesileisdami į jokius kompromisus.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, senatoriai demokratai išvakarėse pateikė įstatymo projektą dėl papildomo JAV nacionalinio saugumo poreikių finansavimo, kurio bendra suma sudaro apie 111 mlrd. dolerių. Dokumente numatoma pagalba Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui, taip pat priemonės JAV pietinės sienos apsaugai stiprinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)