Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba per interviu televizijai „CBS News“ sakė, kad „miestas nebeegzistuoja. Ukrainos kariuomenės likučiai ir didelis būrys civilių faktiškai yra apsupti Rusijos kariuomenės“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis situaciją Mariupolyje apibūdino kaip „nežmonišką“ ir paragino Vakarus nedelsiant suteikti sunkiąją ginkluotę. Tačiau Rusija perspėjo Jungtines Valstijas apie „nenuspėjamus padarinius“, jei jos atsiųs „jautriausias“ ginklų sistemas į Ukrainą.

V. Zelenskis patvirtino, kad per smūgius Charkive sekmadienį žuvo penki žmonės. Dar du žmonės žuvo ir keturi buvo sužeisti po atakų Rytų Ukrainos Zolotės mieste, pranešė Luhansko srities gubernatorius.

Ukraina teigia, kad nuo karo pradžios jau žuvo 20 300 Rusijos karių.

Sekmadienį atstovas spaudai Igoris Konašenkovas sakė, kad Rusijos raketos sunaikino amunicijos, degalų ir tepalų sandėlius Rytų Ukrainoje ir 44 Ukrainos karinius objektus, įskaitant vadovavimo postus. Rusijos oro gynybos sistemos numušė du Ukrainos lėktuvus MiG-29 Charkivo srityje ir droną netoli Pavlogrado miesto, pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės