Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius: šiandien mes dar vienu žingsniu priartėjome prie savo pergalės

Sausio 7 d., šeštadienį, Kalėdų dieną, pasaulis dar kartą galėjo įsitikinti, kokie melagingi yra bet kokio lygio žodžiai iš Maskvos, Ukrainos žiniasklaidos priemonė „Ukrinform“ cituoja prezidento Volodymyro Zelenskio pranešimą.

„Beje, šiandien pasaulis dar kartą galėjo įsitikinti, kokie melagingi yra bet kokio lygio žodžiai iš Maskvos. Jie (rusai - red.) kažką pasakė apie tariamas paliaubas... Tačiau tikrovė tokia, kad rusų sviediniai vėl smogė Bachmutui ir kitoms Ukrainos pozicijoms“, - sakė V. Zelenskis.

Volodymyras Zelenskis

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad sausio 7 d. buvo dar kartą patvirtinta, jog tik Rusijos karių išvarymas iš Ukrainos žemės ir bet kokių Rusijos galimybių daryti spaudimą Ukrainai ir visai Europai panaikinimas reikš taikos, saugumo ir ramybės atkūrimą.

„Mes to siekiame, mūsų partnerių pagalba yra nukreipta į tai, dabar tai yra viso civilizuoto pasaulio tikslas. Ir aš dėkoju visiems, kurie padeda mums ginti Ukrainos nepriklausomybę! Ačiū visiems, kurie kovoja ir dirba dėl mūsų šalies! Šiandien mes dar vienu žingsniu priartėjome prie savo pergalės“, - sakė V. Zelenskis.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, Rusijos propagandinė žiniasklaida pranešė, kad teroristinės šalies Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas esą nurodė įvesti „paliaubų režimą“ nuo sausio 6 d. 12.00 val. iki sausio 7 d. 24.00 val. palei visą kovos tarp šalių Ukrainoje liniją.
Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas savo ruožtu pareiškė, kad Rusijai palikus laikinai okupuotas teritorijas „laikinos paliaubos“ yra įmanomos, nes Ukraina nepuola svetimų žemių ir nežudo civilių, o tik naikina įsibrovėlius.

Karas Ukrainoje

Savo ruožtu JAV Karo studijų institutas pareiškė, kad V. Putino paliaubos yra informacinė operacija.

Ukrainos generalinis štabas praneša šiandien smogęs dviem Rusijos amunicijos sandėliams

Gynybos pajėgų aviacija per dieną smogė 21 rusų kariuomenės susitelkimo vietai, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

Sausio 7 d. ukrainiečių raketos ir artileristai pataikė į keturias rusų gyvosios jėgos koncentracijos vietas ir du amunicijos sandėlius.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas. Be to, teigiama, kad Ukrainos lėktuvai atakavo rusų kariuomenės susitelkimo vietas.

„Ukrainos gynybos pajėgų aviacija per dieną smogė 21 rusų kariuomenės koncentracijos vietai, taip pat sudavė 3 smūgius jo priešlėktuvinių raketinių sistemų pozicijoms“, - sakoma pranešime, kurį cituoja „Unian“.

Karas Ukrainoje

Generalinio štabo duomenimis, Rusijos kariai ir toliau daugiausia dėmesio skiria puolamosioms operacijoms Bachmuto, Avdejevsko ir Limano kryptimis. Taip pat pažymima, kad rusai šiandien sudavė vieną smūgį iš oro ir atliko septynias atakas iš MLRS.

Paliaubos nepavyko

Vladimiras Putinas buvo paskelbęs laikinas šventines paliaubas, jis jas argumentavo stačiatikių Kalėdomis. Rusų kariai taip pat mėgino šturmuoti vieną iš išlaisvintų kaimų regione, rašo toliau laikraštis, remdamasis S. Haidajaus „Telegram“ kanalu. Gubernatorius teigia: „Trumpai apie tris V. Putino „Kalėdų taikos“ valandas Luhansko srityje. Nuo 12.00 iki 15.00 val. Rusai 14 kartų šaudė iš artilerijos ir tris kartus šturmavo vieną mūsų gyvenviečių. Žmonės okupuotuose kaimuose visą dieną saugumo ieško rūsiuose. Stačiatikių žudikai sveikina juos per Kalėdas“.

Nepriklausomai patikrinti gubernatoriaus teiginių nėra galimybės.

Tuo tarpu pats V. Putinas Kalėdas sutiko vienas Kremliuje. Viešojoje erdvėje pasirodė jo nuotraukos iš Kremliaus cerkvės.

Karas Ukrainoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)