Lankydamasis Vašingtone su vizitu A. Jermakas paragino JAV Kongresą patvirtinti papildomą finansavimą Ukrainai. „Jei pagalba, kuri šiuo metu svarstoma Kongrese, bus atidėta – aš nesakau nepriimta, tai sukels didelę riziką, kad mes būsime toje pačioje padėtyje, kurioje esame dabar. Ir, žinoma, labai tikėtina, kad bus nebeįmanoma tęsti teritorijų išlaisvinimo ir iškils didelė rizika pralaimėti karą“, – cituoja jį „Amerikos balsas“.

A. Jermakas pridūrė, kad Ukrainai reikia ne tik karinės pagalbos, bet ir paramos biudžetui. „Ukraina dabar dirba su partneriais, kad užbaigtų planą kitiems metams. Mes norime laimėti kuo greičiau, nes jau praėjo beveik dveji metai, o dveji metai yra ilgas laikotarpis“, – pabrėžė jis.

Šiuo metu Jungtinėse Valstijose su oficialiu vizitu lankosi A. Jermakas, Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas ir Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)