Apie tai rašoma „The New York Times“ pranešime.

Ekspertai ir JAV gynybos departamento pareigūnai teigia, kad Ukrainos pajėgos panaudojo amerikietiškus ir kitus ginklus taip, kaip mažai kas tikėjosi – nuo balandžio mėn. Juodojoje jūroje nuskandinto Rusijos flagmano „Moskva“ iki šį mėnesį įvykdytos atakos prieš Rusijos oro pajėgų bazę Kryme.

Pavyzdžiui, Ukrainos pajėgos greičiau gabena raketas, montuoja jas ant sunkvežimių. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų koviniai pajėgumai jūroje buvo padidinti įrengus raketų sistemas greitaeigiuose kateriuose.

Aukšto rango Pentagono pareigūnas sakė, kad Ukrainos pajėgos ant sovietinių naikintuvų MiG-29 sumontavo amerikiečių tiekiamas raketas HARM. To dar niekada nebuvo padaryta – manoma, kad šios raketos yra nesuderinamos su MiG-29 ir kitais Ukrainos naudojamais naikintuvais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)