Rusijos kariuomenė įsiveržė į Avdijivkos užstatytą vietovę, o mieste vyksta gatvių mūšiai Džerelo mieste: Rusijos daliniai įsitvirtino vienoje iš gatvių šiauriniame Avdijivkos pakraštyje, praneša censor.net.

Kaip rašo censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas, jei matuojama tiesia linija, Rusijos kariai yra maždaug pusantro kilometro atstumu nuo įėjimo į miestą. Prieš dvi savaites rusų kariai sugebėjo patekti į dvi gatves pietiniame miesto pakraštyje.

Situacija kritinė, teigia jis.

„110-oji mechanizuota brigada, taip pat keli prijungti vienetai, dalyvauja mūšiuose su priešu, kuris yra kelis kartus pranašesnis ir nuolat taiko naujus pastiprinimus savo pėstininkams. Skubiai reikia naujų atsargų ir didvyriškos 110-osios brigados dalinių rotacijos, kuri išlieka kontrolėje, nepaisant visiško išsekimo po beveik dvejų metų nepertraukiamų kovų mieste.

Būtina amunicija – atsargos taip pat itin mažos, priešas turi didelį pranašumą naikinimo priemonėse.

Silpnoji vieta, kaip visada, yra visų jėgų ir priemonių sąveika ir taikymo tvarka operatyvinio-taktinio valdymo lygmenyje. Melas pranešimuose bendru lygiu, noras save nuraminti ir neerzinti aukščiausios vadovybės „blogomis naujienomis“ yra labai žalingas. O aukščiausioji vadovybė nori klausytis tik teigiamos, o ne kritinės informacijos. Todėl nėra adekvačios reakcijos į situacijos pokyčius“, – rašo J. Butusovas.

Straipsnyje censor.net jis taip pat teigia, kad Rusijos kariai pradėjo tikrą Ukrainos bepiločių orlaivių operatorių medžioklę mieste – bet kokios konstrukcijos ir vietos, kuriose yra sumontuotos antenos, yra veikiamos artilerijos smūgių ir bombardavimo valdomomis aviacinėmis bombomis. Rusijos aviacija bombarduoja praktiškai netrukdoma.

„Tuo pačiu metu priešas patiria didelių nuostolių, tačiau rusai prie Avdijivkos atsargas telkia daug greičiau nei Ukrainos vadovybė“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)