„Mūsų karių, mūsų vyrų (Mariupolyje) likvidavimas užbaigs bet kokias Ukrainos ir Rusijos derybas“, – sakė V. Zelenskis interviu naujienų tinklalapiui „Ukrayinska pravda“. – Tai bus aklavietė, nes mes nesiderame nei dėl savo teritorijų, nei dėl savo žmonių“.

Rusijos kariuomenė pareiškė Ukrainos kariams, ginantiems apsiaustą pietrytinį Mariupolio uostamiestį, jog „jų gyvybės bus garantuotai išsaugotos“, jeigu jie sudės ginklus, anksti sekmadienį pranešė Gynybos ministerija.

Rusijos generolas pulkininkas Michailas Mizincevas sakė, kad Ukrainos pajėgoms, apsuptoms didžiulėje metalurgijos įmonėje „Azovstal“, suteikiama laiko kapituliuoti iki 13 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Tai yra naujausias Rusijos pasiūlymas pasiduoti svarbų Azovo jūros uostamiestį ginančioms pajėgoms per jau ilgiau kaip pusantro mėnesio besitęsiančią apsiaustį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės