Ukrainos žiniasklaida praneša, kad rusai paleido 20 raketų iš sraigtasparnių Sumų regione. Per atakas du žmonės žuvo ir trys buvo sužeisti. Apie tai „Telegram“ kanale paskelbė Sumų regiono karinės administracijos vadovas Dmytro Žyvitskis, praneša „Ukrinform“.

Birželio 28-osios vakarą rusai vėl pradėjo raketų smūgį Charkovui, dėl kurio miesto pietuose prasidėjo gaisras.

Charkove birželio 28-osios vakarą griaudėjo du raketų sprogimai, po to pietinėje miesto dalyje kilo gaisras", – 23.37 val. pranešė Ukrainos žurnalistai. Iki vidurnakčio buvo žinoma apie vieną sužeistą civilį.

Per pastarąją dieną, birželio 28 d., rusai apšaudė Charkovo pramoninį rajoną. Vienoje iš įmonių kilo gaisras ir, remiantis preliminariais duomenimis, mažiausiai penki žmonės buvo sužeisti.

Tuo metu antradienio vakarą Ukrainos prezidentas V. Zelenskis virtualiai kreipėsi į JT Saugumo Tarybą ir pareiškė, kad Rusija turi būti pašalinta iš Juntinių Tautų. Pasak Ukrainos prezidento, V. Putinas yra teroristas, vadovaujantis teroristinei valstybei.

Jis taip pat paragino tarpvyriausybinę organizaciją įsteigti tarptautinį tribunolą, tiriantį Rusijos veiklą karo metu.

„Turime veikti skubiai ir padaryti viską, kad Rusija sustabdytų žudynių šėlsmą“, – sakė jis ir perspėjo, kad priešingu atveju Rusijos teroristinė veikla išplis į kitas Europos šalis ir Aziją, išskirdamas Baltijos valstybes, Lenkiją, Moldovą ir Kazachstaną.

„Putinas tapo teroristu. Kasdieniniai teroro aktai, be savaitgalių. Kiekvieną dieną jie dirba kaip teroristai“, - konstatavo V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)