Prancūzija pirmadienį pareiškė, kad po Maskvos invazijos į Ukrainą išsiunčia 35 Rusijos diplomatus. Vokietijos Vyriausybė „nepageidaujamais asmenimis“ paskelbė 40 Rusijos diplomatų. Taip pat pranešta, kad Estija iškvietė Rusijos ambasadorių po pranešimų apie žiaurumus Ukrainoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį paragino Vakarus vienytis, siekiant užkirsti kelią Rusijos vykdomam „genocidui“ Europoje. Jis sakė, kad žemyno saugumas priklauso nuo Maskvos agresijos prieš jo šalį baigties.

Pentagonas skelbia, kad Rusija atitraukė apie du trečdalius savo karių nuo Kyjivo. Likę kariai ir toliau dislokuoti prie Ukrainos sostinės, lieka neaišku, ar jie taip pat atsitrauks į šiaurę ir kada, sakė pareigūnas, norėjęs likti anonimiškas.

Pentagono pareigūnas teigė, kad išvesti kariai dar neparodė judėjimo į Donbasą ženklų: „Mes nematome, kad jie būtų pradėję judėti.“ Nepaisant to, pareigūno teigimu, Pentagonas mano, kad dabar Donbaso regione rusai „taps agresyvesni“ .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės