Po 35 dienas, kiek truko Rusijos kariuomenės Hostomelio okupacija Kijevo regione, daugiau nei 400 žmonių laikomi dingusiais. Taip teigė Hostomelio kaimo karinės administracijos vadovas Tarasas Dumenko, praneša „Ukrinform“.

„Per 35 okupacijos dienas turime daugiau kaip 400 dingusių žmonių. Dabar kartu su Valstybine nepaprastųjų situacijų tarnyba ir patrulių policijos pareigūnais tikriname Hostomelio rūsius“, – sakė jis.

Jis pabrėžė, kad yra įrodymų – nuotraukų ir vaizdo įrašų apie žmonių mirtį, tačiau jų kūnų vis dar negalima rasti.

Irpinė, Buča, Hostomelis ir visas Kijevo regionas buvo išlaisvinti nuo rusų įsibrovėlių. Išlaisvintuose miestuose ir kaimuose užregistruotos masinės okupantų vykdytos civilių žudynės.

Ukrainos generalinė prokurorė Iryna Venediktova sakė, kad blogiausia padėtis gali būti Borodiankoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienio vakarą pasakė kalbą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, išdėstė Rusijos žiaurumų sąrašą. Rusija ir toliau neigia bet kokius karo nusikaltimus, o jos ambasadorius JT ne kartą atmetė teiginius apie kūnus, rastus Bučos gatvėse.

Europos Komisija pasiūlė naują sankcijų Rusijai paketą – numatomas anglies importo draudimas, tačiau apie gamtines dujas neužsimenama.

Tikimasi, kad JAV trečiadienį taip pat pratęs savo sankcijas Rusijai, kaip pranešama, jos palies ir dvi Putino dukteris bei didžiausią Rusijos banką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)