Apie tai feisbuke rašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Per pastarąją parą užfiksuoti 66 mūšiai. Rusai du kartus atakavo raketomis ir įvykdė 61 antskrydį, 45 kartus panaudojo raketų paleidimo sistemas, per smūgius žuvo ir buvo sužeista civilių bei nukentėjo civilinė infrastruktūra, teigiama pranešime.

Sekmadienį rusų okupantai į Ukrainą paleido 31 bepilotį orlaivį „Šahed“, 29 iš jų buvo numušti.

Iš oro rusai puolė Synkivkos, Petropavlivkos ir Kyslivkos gyvenvietes Charkovo regione, Novojehorivkos ir Serebryansko miškų ūkį Luhansko regione, Jampolivkos, Torskos, Niujorko, Očeretynų, Tonenkų, Avdijivkos, Maksymilianivkos, Marinkos, Novomychailivkos, Vodianų, Zolotos Nyvos ir Staromajorsko gyvenvietes Donecko regione.

Rusų artilerijos sviediniais apšaudyta beveik 100 gyvenviečių Černihivo, Sumų, Charkivo, Luhansko, Donecko, Zaporižės, Chersono ir Mykolaivo regionuose.

Volynės ir Polisios srityse operatyvinė padėtis nesikeitė.

Siverščynos ir Slobožanščynos kryptimis rusų kariai išlaikė pozicijas netoli sienos esančiose teritorijose, dislokuodami ardomąją ir žvalgybinę grupuotę, kad sutrukdytų ukrainiečių vadovybei perkelti dalį pajėgų į kitus fronto sektorius.

Krupiansko kryptimi Ukrainos kariai atrėmė 21 priešo puolimą prie Synkivkos Charkivo regione ir Stelmachivkos Luhansko regione, kur rusai nesėkmingai mėgino prasiveržti pro ukrainiečių gynybą.

Lymano srityje priešas puolamųjų veiksmų nevykdė.

Bachmuto kryptimi netoli Bohdanivkos, Klišęiivkos ir Andriivkos gyvenviečių ukrainiečių kariai atrėmė penkis priešo puolimus.

Avdijivkos kryptimi Ukrainos gynėjai toliau neleidžia priešui apsiausti Avdijivkos ir jau atrėmė 14 rusų puolimų į rytus nuo Novobachmutivkos, Stepovų, Avdijivkos ir dar 17 – netoli Pervomaisko ir Nevelsko Donecko regione.

Marinkos kryptimi gynybos pajėgos neleidžia priešams prasiveržti ir netoli Novomykhailivkos ir Marinkos jau atrėmė penkis puolimus.

Ukrainos gynėjai atrėmė priešo puolimą Šachtarsko srityje į pietus nuo Staromaiorsko Donecko regione.

Zaporižės sektoriuje gynybos pajėgos atrėmė tris rusų puolimus netoli Robotynų ir į pietus nuo Huliajpolio.

Chersono kryptimi ukrainiečių pajėgos mėgina geriau įsitvirtinti rytiniame Dnipro krante. Nepaisant didelių nuostolių, priešas toliau stengiasi išmušti ukrainiečių padalinius iš jų pozicijų ir jau 23 kartus nesėkmingai puolė.

Ukrainos kariai naikina rusų gyvąją jėgą ir techniką, silpnindami priešo pajėgumus visoje fronto linijoje, nurodoma pranešime.

Per pastarąją parą Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos smogė 12 priešo karių ir ginkluotės sutelkimo vietų, amunicijos sandėliui ir raketų žemė-oras paleidimo sistemai. Be to, numušti du rusų naikintuvai bombonešiai – „Su-34“ ir „Su-30“.

Ukrainos raketinės pajėgos pataikė į dvi rusų artilerijos sistemas, nurodoma pranešime.

Pirmiau buvo pranešta, kad pirmadienio naktį oro gynybos pajėgos atakavo artėjančius oro taikinius Dnipropetrovsko regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)