Karo analitikai pranešė, kad užpuolikai pradėjo judėti 8 km nuo Seversko iki Verkhnekamenskojos.

Ukrainos pajėgų Generalinis štabas anksčiau pareiškė, kad priešo atakos rajone buvo atremtos. Tuo pačiu metu Rusijos samdiniai rašė, kad jie tariamai nustatė „operatyvinę kontrolę“ Severske.

Be to, Ukrainos kariuomenė atsakė į ugnį Rusijos kariuomenei, kuri šturmavo gyvenvietes į pietryčius nuo Bahmuto. Mūšiai vyko 20 km nuo miesto.

Rusijos kariuomenė atnaujino puolamąsias operacijas į šiaurės rytus nuo Avdiivkos, tikriausiai bandydama apeiti Ukrainos įtvirtinimus rajone, aiškina ekspertai.

Tuo metu Ukrainos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad nuo karo vasario 24-ąją pradžios Rusijos kariuomenė daugiau nei 17 300 kartų smogė civiliniams taikiniams Ukrainoje ir tik 300 kartų atakavo 300 karinius taikinius.

„Pastaruoju metu matėme tikslinius smūgius prieš civilinius taikinius. Aš konkrečiai paprašiau pateikti apibendrintą informaciją apie tai, kiek Rusijos raketų buvo smogta kariniams taikiniams ir kiek jų buvo civiliams. Palyginimui: nuo didelio masto agresijos pradžios – 17 314 smūgių į civilinius taikinius ir šiek tiek daugiau nei 300 – kariškiams“, - teigė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Jevhenas Juninas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)