Tai buvo pranešta Ukrainos saugumo tarnybos spaudos pranešime.

„Okupantai dalija dujokaukes vietos kovotojams ir Rusijos kariškiams. Galima provokacija, ketinama susprogdinti pramoninius konteinerius su chemikalais“, – rašoma pranešime.

Pasak pareigūnų, kovotojai dėl šio išpuolio planuoja apkaltinti Ukrainos kariuomenę.

„Paskelbiame, kad Ukraina, skirtingai nei Rusijos okupantai, tokių metodų nesiima. Raginame savo piliečius laikinai okupuotoje teritorijoje būti budrius“, – pabrėžė pareigūnai.

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ketvirtadienį pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, per kurią, kaip praneša oficialūs šaltiniai, jau žuvo dešimtys žmonių. Per dvi paras iš Ukrainos pasitraukė daugiau kaip 50 tūkst. pabėgėlių ir iškilo naujo šaltojo karo Europoje grėsmė.

Kariuomenė taip pat paskelbė, kad šeštadienį apie vidurnaktį numušė Rusijos sraigtasparnį ir lėktuvą SU-25 ir kad buvo sunaikintas karinis transporto lėktuvas IL-76. Pareiškime nenurodyta, kiek žmonių buvo lėktuve.

Rusijos gynybos ministerija nuostolių nepatvirtino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją