„Branduolinės saugos padėtis Zaporižios atominėje elektrinėje labai nestabili. Kachovkos rezervuaro praradimas buvo katastrofa regionui ir sukėlė rimtų sunkumų šiai didelei atominei elektrinei. Dabar labiau nei bet kada anksčiau visos šalys privalo visiškai laikytis pagrindinių TATENA principų, kuriais siekiama užkirsti kelią branduolinei avarijai. Mes stipriname savo pastangas padėti užtikrinti branduolinį ir fizinį saugumą, taip pat suteikti pagalbą nukentėjusiam regionui kitais būdais“, – sakoma TATENA svetainėje paskelbtame pranešime.

Pažymima, kad organizacija žino informaciją apie užminavimą AE aušinimo rezervuaro teritorijoje. Grossi vizito metu minų nerasta, tačiau agentūra žino, kad minos anksčiau buvo išdėstytos stoties viduje ir aplink jos perimetrą.

„Mes labai atidžiai stebime šį reikalą“, – sakė R. Grossi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)