Tai interviu portalui „rbc.ua“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo pavaduotojas Vadymas Skibickis.

„Neprognozuokime visiems metams. Pasakysiu taip: artimiausius 2-3 mėnesius vyks aktyvūs karo veiksmai. Tiek puolamieji, tiek gynybiniai, nes mūsų strateginis tikslas – išvaduoti visas mūsų teritorijas“, - pabrėžė pareigūnas.

Anot jo, rusai vis dėlto bandys įvykdyti savo užduotis, „kad pasakytų, ar jie baigė savo „specialiąją karinę operaciją“, ar ne“.

„Mes orientuosimės į vasaros vidurį – ar priešui pavyks įvykdyti savo modernizavimo, pergrupavimo, naujų junginių ir dalinių formavimo planus, kaip vyks reforma“, – sakė V. Skibickis.

Jis priminė, kad Rusijos karinė vadovybė jau oficialiai paskelbė apie Leningrado ir Maskvos karinių apygardų reformavimą ir atnaujinimą. „Po to bus galima ir įvertinti Rusijos galimybes, ir prognozuoti galimą Rusijos veiksmų pobūdį jau rudens ir žiemos kampanijai“, – pridūrė Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininko pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)