Kai 2022 m. vasario 24 d. auštant Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie vadinamąją „specialiąją karinę operaciją“, daugelis tikėjosi greitos Maskvos pergalės, bet Ukraina stojo priešintis ir privertė Rusijos karius žeminančiai atsitraukti.

Visgi Ukraina patyrė nesėkmių, nes žlugo jos 2023 m. kontrpuolimas. Rusijos kariuomenė dėl klestinčios karo gamybos užėmė stiprią poziciją, o Ukrainos kariams trūksta žmogiškųjų išteklių, be to, senka Vakarų tiekiama amunicija, skirta artilerijai bei oro gynybos sistemoms.

Per šeštadienį minimas metines bus rengiami Vakarų lyderių vizitai, įskaitant Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen, tačiau bendras vaizdas Ukrainai išlieka niūrus, nes JAV Kongresas blokuoja gyvybiškai svarbų 60 mlrd. dolerių pagalbos paketą. Parama stringa tuo pat metu, kai vėluoja žadėti Europos pristatymai.

Tuo metu Ukrainos leidinys „New Voice“ praneša, kad nukrito Rusijos naikintuvas Su-34 Chersono srityje, kai kurie jau viešina ir vaizdo įrašus. Nors pranešimai dar nėra oficialiai patvirtinti, manoma, kad lėktuvas buvo numuštas. Teigiama, kad naikintuvas Su-34 dingo iš radarų ekranų po to, kai paleido raketą virš Ukrainos miestų. Socialiniame tinkle rašoma, kad 22:05 naikintuvas paleido raketas, o 22:20 val. jau buvo nebepastebimas radarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją