Pastarosiomis dienomis Rusijos ir Ukrainos rengiamos atakos padažnėjo, įskaitant šeštadienį Rusijos Belgorodo mieste įvykdytą beprecedentį išpuolį, per kurį žuvo 24 žmonės.

Šis išpuolis buvo surengtas praėjus dienai po to, kai Maskva masiškai paleido eilę raketų ir bepiločių orlaivių į Ukrainos miestus – per vieną didžiausių oro atakų nuo karo pradžios žuvo 39 žmonės.

Sausio 1 d. Ukrainos sostinėje Kyjive, kur žuvo 19 žmonių, paskelbta gedulo diena, pasak miesto valdžios pareigūnų.

Praėjus vos kelioms valandoms po Naujųjų metų vidurnakčio, Rusijos paskirtas okupuotos Donecko srities vadovas pranešė, kad per Donecko miesto „masinį apšaudymą“ raketomis žuvo keturi žmonės ir 13 buvo sužeista.

Ukrainos pietinės Odesos srities gubernatorius Olegas Kiperas informavo, kad per Rusijos dronų ataką žuvo vienas žmogus, dar trys buvo sužeisti.

Pirmadienį anksti ryte vakarų Ukrainos Lvivo srityje oro gynybos sistemos numušė Rusijos dronus, pranešė srities gubernatorius Maksimas Kozyckis.

Per televiziją transliuotame V. Zelenskio naujametiniame kreipimesi buvo rodomi ir kadrai su Ukrainos artilerija ir naikintuvais.

„Kitais metais priešas pajus vietinės gamybos rūstybę“, – sakė V. Zelenskis.

Ukraina 2024 m. savo arsenale turės dar mažiausiai „milijoną“ dronų, taip pat naikintuvų F-16, kuriuos pristatys Vakarų partneriai, pridūrė Ukrainos prezidentas.

„Mūsų pilotai jau įvaldo F-16 naikintuvus ir mes tikrai juos pamatysime danguje“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)