Jais pripažįstami šių Ukrainos sričių „valstybinis suverenitetas ir nepriklausomybė“, Rusijai rengiantis penktadienį oficialiai aneksuoti du minėtus regionus ir Ukrainos rytines Donecko bei Luhansko sritis.

Maskva yra paskelbusi, kad keturis okupuotus Ukrainos regionus aneksuos per iškilmingą ceremoniją Kremliuje. Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas reporteriams sakė, kad V. Putinas per ceremoniją pasakys svarbią kalbą.

Rusijos lyderis yra pagrasinęs panaudoti branduolinius ginklus šioms teritorijoms „ginti“.

Kremliaus primesti keturių minėtų Ukrainos regionų lyderiai, kurie šią savaitę paprašė V. Putino aneksuoti šias teritorijas, ketvirtadienį susirinko Rusijos sostinėje.

Prašymus dėl aneksijos jie pateikė kone vienu metu, prieš tai pareiškę, kad gyventojai vieningai tam pritarė per paskubomis surengtus „referendumus“, kuriuos Kyjivas ir Vakarai vadina neteisėtais, nesąžiningais ir niekiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės